Guvernul a adoptat, vineri, o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Executivului, ”actul normativ aduce o serie de modificări prin se stabilesc cu exactitate rolurile şi responsabilităţile celor implicaţi în ducerea la îndeplinire şi respectarea normelor specifice conform legislaţiei în vigoare”.

”Totodată, se modifică definiţia furnizorului în acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, titlul VIII şi se introduc noi termeni pentru participanţii la piaţa produselor petroliere: producător, importator, distribuitor, operator economic şi utilizator final, conform definiţiilor din Regulamentul (UE) 2019/1020 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 iunie 2019 privind supravegherea pieţei şi conformitatea produselor şi de modificare a Directivei 2004/42/CE şi a Regulamentelor (CE) nr. 765/2008 şi (UE) nr. 305/2011”, arată Guvernul.

De asemenea, pentru a asigura îndeplinirea şi continuitatea obiectivului de reducere a intensităţii emisiilor de gaze cu efect de seră, stabilit în prezenta OUG nr. 80/2018, se modifică prevederea “în total volum într-un an calendaristic”, astfel încât procentul de amestec cu biocarburanţi a benzinei şi motorinei introduse pe piaţă să se realizeze în procent de 8%, respectiv 6,5% în volum, se mai menţionează în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.