Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem în termen, domnule premier. E vorba de schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură pe trimestrul II, adică 1 aprilie – 30 iunie 2020. E vorba de 17.540 de beneficiari, cu un efort financiar de 176.743 mii lei. Banii îi avem din economii şi din ordonanţa 201/2020 - 80.000 lei. Mai avem o hotărâre de Guvern pentru prelungirea acestei scheme de ajutor până în anul 2023”, a declarat Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la începutul şedinţei de vineri a Executivului. 

Premierul Ludovic Orban a cerut ca alături de Ministerul de Finanţei să fie finalizat actul normativ privind Agroinvest, schema de garantare a creditelor pentru capital de lucru şi investiţii pentru zona agricultură.

„Da, am convenit cu Ministerul de Finanţe, am format un grup de lucru pentru marţi 8 decembrie”, a explicat Simion.

Şeful Executivului a adăugat că ar vrea ca până la sfârşitul anului să fie adoptată această schemă.

„Discutăm şi Agroinvest, discutăm şi ajutorul privind acciza pe motorină, discutăm şi avizul pe schema cu ajutorul pe motorină”, a replicat Aurel Simion.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.