Secretarul de stat în Ministerul Economiei Daniela Nicolescu a anunţat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de vineri a Guvernului o ordonanţă de urgenţă privind o schemă de ajutor de 20% din pierderea avută de firmele din industria HORECA, diferenţa între cifra de afaceri pe acest an şi anul 2019. De asemenea, un alt memorandum prevede acordarea unui ajutor pentru întreprinderile care au avut activitatea suspendată temporar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Voiam să o cer pe lista suplimentară pe ordinea de zi. Se referă la HORECA şi la agenţiile de turism. Le vom da, printr-o schemă de ajutor, 20% din pierderea pe care au avut-o, diferenţa între cifra de afaceri 2020, 2019. Vor primi 20%. Am avut-o în primă lectură, acum avem avizele”, a declarat Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, întrebată de premier dacă este gpregătită OUG privind schema de ajutor de stat privind industria ospitalităţii HORECA.

Aceasta a adăugat că mai este un memorandum pentru a acorda ajutor de stat întreprinderilor a căror activitate a fost suspendată temporar.

„Am şi memorandumul privind acordarea tot unui ajutor de stat, din fonduri naţionale, pentru întreprinderi a căror activitate a fost suspendată temporar, aşa-zisele chirii din mall-uri. Memorandumul şi ordonanţa, domnule premier. A fost prenotificată Comisia şi acum, dacă se aprobă memorandumul, o să notificăm. Mai am o hotărâre pentru aprobarea testării unor localităţi ca staţiuni turistice de interes local”, a completat secretarul de stat în Ministerul Economiei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.