Premierul Mihai Tudose a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că vor fi adoptate măsurile penetru menţinerea nivelului salariilor pentru angajaţii din IT, care ar fi scăzut de la 1 ianuarie 2018, urmare a modificărilor la Codul fiscal din OUG 79.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi vom adopta măsuri pentru menţinerea veniturilor angajaţilor din IT. De asemenea, în cercetare-dezvoltare şi pentru persoanele cu dizabilităţi şi sezonieri”, a precizat premierul.

În urmă cu zece zile, Mihai Tudose declara, la Parlament, că urma să aibă o discuţie cu conducerea Camerei Deputaţilor în privinţa calendarului de adoptare a OUG de modificare a Codului Fiscal, iar dacă nu se fac corecţiile în Parlament, Guvernul va adopta o nouă ordonanţă de urgenţă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Întrebat de jurnalişti în legătură cu faptul că OUG privind Codul Fiscal a suferit modificări la Senat, dar este blocată la Camera Deputaţilor, şi, dacă nu trece de Parlament rapid, la 1 ianuarie va intra în vigoare forma adoptată de Guvern, premierul Mihai Tudose a declarat: ”După ce se termină ziua de astăzi, o să am o discuţie cu domnul viceprim-ministru, cu conducerea Camerei, să vedem dacă programul din Cameră se suprapune cu intenţiile guvernamentale”.
 
În ceea ce priveşte impozitele pentru angajaţii din IT, şeful Executivului a replicat: “Nu, nu intră aşa. Se reglementează prin amendamentele din plen. Dacă nu vor ajunge să fie discutate în plen, venim cu altă ordonanţă care să reglementeze acest lucru”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.