Executivul a pus în dezbatere publică proiectul de OUG obligă operatorii de telefonie să colecteze şi furnizeze datele de identificare ale celor care au cumpărat cartele prepay.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, Raed Arafat, a anunţat, miercuri seară, că s-a finalizat raportul cerut de premierul Viorica Dăncilă, iar specialiştii care au lucrat au stabilit 14 măsuri care ar trebui implementate în cel mult 60 de luni.

Măsurile sunt luate în contextul tragediei de la Caracal, iar una dintre ele vizează modificarea cadrului legislativ, inclusiv reglementarea vânzării cartelelor prepay. Arafat a precizat că operatorii de telefonie vor avea obligaţia de a furniza datele celor care au cumpărat aceste cartele, strict în relaţia cu sistemul 112.

Proiectul  OUG care reglementează acest aspect a fost pus în dezbatere publică

Potrivit OUG, furnizarea de serviciilor de comunicaţii, pentru care plata se face în avans, se realizează numai după ce ”furnizorul a colectat, prin intermediul unui formular fizic sau electronic, datele de identificare ale utilizatorului final al cartelei SIM”.

Datele colectate pot fi puse numai la dispoziţia administratorului sistemului unic de apeluri de urgenţă. În plus, când datele sunt colectate, utilizatorul trimite furnizorului şi o copie a documentului de identificare, potrivit OUG.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.