Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan-Radu Oprea a anunţat că Executivul a aprobat, joi, prorogarea termenului pentru proiectele depuse prin Programul AGRI-FOOD, care prevăd o primă de capital până la 15% din valoarea cifrei de afaceri, nu mai mult de 120.000 de euro, pentru companiile din domeniul industriei agroalimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au depus şi au fost selectate 3.664 de proiecte, 162 de companii nu au depus raportul solicitat la timp. Vorbim despre companii cu capital românesc. Noi trebuie să facem toate eforturile, din partea guvernamentală, pentru a susţine aceste companii, care înseamnă locuri de muncă în România. Înseamnă, pe de o parte, beneficiari şi, pe de altă parte, furnizori, într-un lanţ de aprovizionare şi de valoare adăugată în România. Trebuie să sprijinim aceste companii, astfel încât să poată să îşi ducă programul şi proiectul la finalitate", a explicat Radu Oprea, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Astfel, Executivul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind completarea ordonanţei de urgenţă nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile.

Prin ordonanţa de Urgenţă aprobată joi de către Guvern, este prelungit termenul iniţial de 180 de zile de la virarea grantului în contul beneficiarilor până la 24 noiembrie, inclusiv, termenul până la care beneficiarii schemei de ajutor de stat pot depune unele documente, arată comunicatul de presă al Executivului.

Astfel, Guvernul vine în sprijinul antreprenorilor români care au investit, cu încredere şi curaj, în economia românească într-o perioadă cu multiple crize şi provocări.

Prin această schemă de ajutor de stat au beneficiat de sprijin financiar 3.339 de firme care îşi desfăşoară activitatea în România, mai indică sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.