Guvernul a extins domeniile pentru care va fi suportată Taxa pe Valoare Adăugată de la bugetul de stat pentru beneficiarii Programului Operaţional Infrastructură Mare, fiind incluse sectoare care privesc dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale şi creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Cărbunaru a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că a fost aprobată o Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul gestionării financiare a fondurilor europene şi pentru adoptarea unor măsuri privind beneficiarii de fonduri europene.
 
“Ordonanţa de urgenţă instituie măsuri concrete pentru a diminua efectele negative determinate de limitarea sau întreruperea activităţilor socio-economice ca urmare a contextului epidemiologic şi vizează modificarea a două acte normative care reglementează gestionarea fondurilor europene, atât pentru perioada 2007 – 2013, cât şi pentru 2014 - 2020. Astfel, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor Programului Operaţional Infrastructură Mare sunt extinse domeniile pentru care va fi suportată Taxa pe Valoare Adăugată de la bugetul de stat, fiind incluse domeniile care privesc dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale şi creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate precum biomasă, biogaz, geotermal”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului. 
 
El a precizat că Guvernul a luat o decizie şi pentru optimizarea fluxurilor financiare de la nivelul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. 
 
“În plus pentru a optimiza fluxurile financiare de la nivelul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020 şi pentru a evita întârzierile pentru plăţile efectuate către beneficiari, Ordonanţa stabileşte o valoare minimă de 200 de mii de lei pentru cheltuieli efectuate care trebuie incluse într-o cerere de rambursare pentru ca aceasta să poată fi depusă de către beneficiar la Autoritatea de Management. Până la finalul acestui an se majorează procentul de prefinanţare de la 10 la 30 la sută, aşadar, o triplare a prefinanţării pentru constituirea de stocuri de materii prime şi echipamente, cu condiţia să existe în implementare contracte de achiziţie de produse, echipamente, lucrări sau contracte de achiziţii de servicii pentru documentaţiile tehnico-economice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.