Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în municipiul Constanţa, anunţă Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat oficial. Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanţat de MDLPA, durata de proiectare şi execuţie a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul va avea o capacitate de 18.000 de locuri şi va include şi un teren de antrenament pentru fotbal şi atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri şi platforme), reţele de utilităţi, împrejmuire şi zone de parcare pentru jucători şi oficiali.

În plus faţă de funcţiunile de bază, cu destinaţie sportivă, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică.

Principalele zone funcţionale şi cerinţe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerinţelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (ţesut sau rulou), dotat cu instalaţie de udare, drenaj şi sistem de degivrare/încălzire.

Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, durata de proiectare şi execuţie a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.