Guvernul a adoptat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care se amână, până la 1 octombrie, termenul de depunere a declaraţiei de beneficiar real, anunţă, vineri, Ministerul Economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În şedinţa din 27 mai 2021 Guvernul a adoptat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru prelungirea unor termene privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina persoanelor juridice înregistrate la Registrul Comerţului. Ordonanţa stabileşte termenul pentru depunerea declaraţiei anuale de beneficiar real în anul 2021 la data de 1 octombrie, indiferent de data aprobării situaţiilor financiare anuale. Menţionăm că declaraţia anuală de beneficiar real a fost reintrodusă prin Legea nr. 101/2021 cu un termen de depunere de 15 zile de la data aprobării situaţiilor financiare anuale. Acest termen scurt a fost introdus chiar în perioada în care persoanele juridice obligate să depună declaraţia anuală de beneficiar real aprobă situaţiile financiare anuale", arată Ministerul Economiei, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, acest lucru a generat incertitudine cu privire la obligaţiile de declarare ale persoanelor juridice prin raportare la momentul aprobării situaţiilor financiare şi cel al intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021.

"Ordonanţa de Guvern adoptată răspunde atât nevoii ca la sfârşitul perioadei de raportare Registrul beneficiarilor reali să colecteze datele tuturor persoanelor juridice supuse raportării, cât şi ca această colectare să aibă loc într-o fereastră de timp previzibilă şi rezonabilă, indiferent de momentul aprobării situaţiilor financiare anuale", precizează ministerul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.