Guvernul a alocat, în cadrul şedinţei de miercuri, un ajutor de stat peste 5 milioane de lei pentru aeroporturile Craiova şi Sibiu, a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cseke Attila a afirmat la finalul şedinţei de Guvern că acest ajutor de stat a fost autorizat de către Comisia Europeană.  
“De asemenea, în şedinţa de Guvern s-a decis alocarea a două sume ca ajutor de stat pentru aeroporturile din Craiova şi Sibiu. Este vorba despre un ajutor de stat care a fost notificat din timp la Comisia Europeană şi a fost autorizat de către Comisia Europeană. Vorbim de aceste două aeroporturi pentru că conform reglementărilor europene, aceste două aeroporturi cu peste 200.000 de pasageri au înregistrat pierderi în primele şase luni ale anului 2022. Restul aeroporturilor care se încadrau în această categorie cu peste 200.000 de pasageri nu au avut pierderi, drept urmare nu se putea aloca acest ajutor de stat. Suma totală care se alocă pentru cele două aeroporturi, respectiv pentru consiliile judeţene care au în subordine, sub autoritate, aceste aeroporturi, este de 5,2 milioane de lei”, a transmis Cseke Attila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.