Guvernul a alocat, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în şedinţa de marţi, suma de 726.600 mii de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.080 de unităţi administrativ-teritoriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităţilor locale, prin Instituţiile Prefecţilor şi Consiliile Judeţene din fiecare judeţ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare ale autorităţilor administraţiei publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârşitul anului 2022, arată comunicatul de presă al MDLPA.

Conform sursei citate, prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unităţile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanţarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public, salubritate etc.), sentinţe, cofinanţarea proiectelor, asigurarea cu energie termică a instituţiilor publice, corecţii financiare, cheltuieli de capital, cât şi alte cheltuieli neprevăzute.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, nouă consilii judeţene, precum şi sectorul 6 al municipiului Bucureşti, 83 de municipii, 206 oraşe şi 2.781 de comune primesc finanţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.