Executivul a adoptat, vineri, o hotărâre de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Modernizarea a 55 de locomotive electrice destinate remorcării trenurilor de călători, conversia a 20 locomotive diesel hidraulice de manevră în locomotive electrice cu acumulatori si modernizarea a 139 vagoane de călători”. Proiectul de investiţii are o valoare totală de 1,037 miliarde lei, fiind finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ propune o investiţie pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii feroviare de transport public de călători, aprobată în cadrul Pilonului I – obiectivul „Componentei C4. Transport sustenabil” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, arată comunciatul de presă al Guvernului. 

Proiectul vizează modernizarea a 55 locomotive electrice apte pentru viteza de 160 km/h şi tractare de trenuri de până la 16 vagoane, 20 locomotive diesel-hidraulice de manevră, 109 vagoane clasă şi 30 vagoane speciale (vagoane de dormit, cuşetă, restaurant).

Investiţia va avea un impact semnificativ asupra calităţii şi siguranţei serviciilor de transport feroviar de călători, inclusiv pe reţeaua feroviară publică electrificată, asupra costurilor de operare şi beneficiilor economice aferente acestui sector, precum şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu, mai arată sursa citată.

Proiectul de investiţii are o valoare totală de 1,037 miliarde lei, fiind finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, „Componenta 4 - Transport sustenabil” şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.