Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a afirmat că Guvenrul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind acordarea de despăgubiri fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă. Programul are un buget de 850 de milioane de lei, pentru aproximativ 34.400 de fermieri şi o suprafaţă afectată de 1,16 milioane de hectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionel Dancă a anunţat, după şedinţa de Guvern de luni, că a fost adoptată ordonanţa privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de efectele secetei.

"Vorbim despre o schemă de ajutor de stat cu un buget de 850 de milioane de lei, pentru un număr de aproximativ 34.400 de fermieri şi o suprafaţă afectată de 1,16 milioane de hectare. Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul acestei scheme de ajutor de stat poate să ajungă până la 925 de lei pe hectar, pentru suprafeţele afectate de secetă", a precizat el.

Dancă a afirmat că, după publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial, fermierii se vor putea înscrie în acest program, vor putea depune cereri pentru finanţarea acestor pierderi, în termen de zece zile, astfel încât în cursul lunii septembrie să se facă plăţile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.