Executivul a adoptat, miercuri, o ordonantă de urgenţă privind ajustarea preţurilor acordurilor-cadru şi a contractelor sectoriale de servicii de transport feroviar de cărbune pentru complexurile energetice, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În privinţa ordonanţelor de urgenţă, aşa cum a anunţat şi premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern, există o atenţie sporită pentru configurarea funcţionării optime a sistemului energetic şi din această perspectivă ordonanţa care vizează ajustarea preţurilor acordurilor cadru, respectiv contractelor sectoriale de servicii de transport feroviar de cărbune pentru complexurile energetice este o măsură necesară pentru a ţine sub control evoluţia preţurilor şi pentru a avea preţuri cât mai scăzute, în contextul în care cărbunele poate contribui atât la realizarea capacităţilor de producere a energiei, dar şi gestionarea acestei soluţii într-un cost cât mai redus”, a anunţat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. 

El a adăugat că „această măsură va contribui la evitarea blocajului în asigurarea transportului feroviar de cărbune la complexurile energetice care furnizează agentul termic către consumatorul final”. 

Conform Executivului, această ajustare este necesară având în vedere criza energetică şi conflictul militar din Ucraina, precum şi de blocajul impus la nivel internaţional Rusiei, coroborat cu o creştere explozivă, de peste 100%, a preţului pe pieţele de energie electrică, gaze naturale şi a combustibilului, precum şi cu majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat in plată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.