Guvernele unora dintre cele mai mari economii ale lumii au declarat joi că intenţionează să elibereze petrol din rezervele lor strategice, în urma unei cereri rare din partea Statelor Unite pentru o mişcare coordonată de a reduce preţurile globale la energie şi înaintea unei reuniuni a celor mai importanţi producători de petrol, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Biden le-a cerut marilor cumpărători de petrol precum India şi Japonia, precum şi Chinei, pentru prima dată, să ia în considerare eliberarea de ţiţei din rezervele strategice, au declarat miercuri mai multe persoane apropiate situaţiei.

Preţul petrolului a scăzutîn urma informaţiei.

Pe măsură ce economia mondială îşi revine în urma pandemiei, Washingtonul este frustrat că producătorii din OPEC+, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţi precum Rusia, au respins cererile SUA de a accelera livrările de petrol.

Odată cu creşterea preţurilor la benzină şi a altor costuri, preşedintele american Joe Biden se confruntă şi cu presiuni politice înaintea alegerilor intermediare de anul viitor.

Un sondaj Reuters din octombrie a arătat că 67% dintre adulţii din SUA consideră că inflaţia este o un mitiv de îngrijorare foarte mare.

OPEC+ urmează să se reunească pe 2 decembrie. Grupul a adoptat o politică de creştere treptată a producţiei, considerând că redresarea economică este prea fragilă pentru a justifica o ofertă mai mare.

Preţul petrolului a scăzut cu aproximativ 4%, până la un minim al ultimelor şase săptămâni, după ştirile Reuters despre cererea SUA şi decizia Chinei de a suplimenta oferta de ţiţei, înainte de a recupera din pierderi mai târziu, joi.

Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 0,7%, la 80,81 dolari pe baril, după ce a atins în timpul tranzacţiilor 79,28 doalri pe baril, cel mai redus nivel din 7 octombrie.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu 18 cenţi, la 78,54 dolari pe baril, după ce a coborât la rândul său la cel mai redus nivel de la începutul lunii octombrie, de 77,08 dolari pe baril.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.