Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat vineri un proiect de lege care dă unui nou consiliu pe care îl controlează puterea de a anula acordurile de dezvoltare pe care un organism anterior le convenise cu Disney, acesta fiind cel mai recent episod dintr-un conflict dintre guvernatorul conservator şi gigantul divertismentului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În conformitate cu  noua lege adoptată de Congresul statului Florida, Consiliul Central de Supraveghere a Turismului - ai cărui membri sunt numiţi de DeSantis - poate anula orice oferte semnate cu până la trei luni înainte de crearea consiliului.

”Nu vă înşelaţi, motivul pentru care legislativul a trebuit să acţioneze nu a fost din cauză că noi am fi făcut ceva. Practic, s-a născut din aroganţa Disney că ar fi capabili să subcontracteze în jurul legilor promulgate în mod corespunzător din statul Florida. Este greşit”, a spus DeSantis la o conferinţă de presă de vineri.

Walt Disney a refuzat să comenteze.

Legislativul a format consiliul în februarie, pentru a înlocui Districtul de îmbunătăţire Reedy Creek, controlat de Disney, pentru a supraveghea dezvoltarea celor 10.120 de hectare din jurul Walt Disney World, smulgând efectiv controlul companiei şi predându-l lui DeSantis.

Disney, cel mai mare angajator din centrul Floridei, şi guvernatorul republican se luptă încă de anul trecut, când Disney a criticat o nouă lege de stat care interzice predarea la clasă a sexualităţii şi a identităţii de gen pentru copiii mai mici.

DeSantis, care este aşteaptat să-şi declare candidatura la preşedinţia SUA în săptămânile următoare, a atacat în repetate rânduri „Disney woke”m în declaraţii publice, calificând compania drept liberală.

”Avem un dezacord fundamental în acest stat, în ceea ce priveşte ceea ce credem că este potrivit pentru copii şi ceea ce oamenii din Burbank, California, consideră că este potrivit”, a spus DeSantis.

Disney are sediul în Burbank.

Înainte ca desemnaţii lui DeSantis să preia conducerea, compania a făcut modificări la acordul privind taxele în districtul special, care limitau acţiunea noului organism timp de decenii.

Noul organism de supraveghere a declarat, în aprilie, că planurile Disney pentru potenţiala extindere a Disney World nu sunt conforme cu legea statului şi a declarat că acordul este nul.

Disney a înregistrat un proces în instanţa federală în aceeaşi zi, acuzându-l pe DeSantis că foloseşte ilegal puterea guvernamentală pentru a pedepsi compania pentru exercitarea dreptului său la libertatea de exprimare.

Consiliul Districtului de Supraveghere a Turismului din centrul Floridei a răspuns cu propriul său proces într-un tribunal de stat, declarând că a încercat să anuleze ”făcute pe la spate”, favorabile Disney.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.