A patra ediţie a summit-ului internaţional CYFI International Summit and Launch Strategy, care va avea loc în perioada 28-29 iunie la Institutul Bancar Român (IBR) din Bucureşti, organizat de Banca Naţională a României (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul Educaţiei şi organizaţia Child and Youth Finance International, îl va avea printre invitaţi pe ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, potrivit agendei evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lângă ministru, vor mai fi invitaţi şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi reprezentanţi ai conducerii ASF. Summit-ul, la care sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi, va avea ca teme principale fenomenul incluziunii financiare şi educaţia şi dezvoltarea tinerilor.

”Accesul la finanţare este esenţial pentru reducerea vulnerabitiţii şi pentru a investi în viitoarele generaţii. Marea majoritate a tinerilor din întreaga lume nu au acces la servicii financiare, ceea ce le afectează capacitatea de a începe o afacere sau de a avea acces la un nivel înalt al educaţiei”, se arată în comunicat.

Şomajul în rândul tinerilor, în creştere la nivel global, şi lipsa accesului la educaţia care să le permită acestora să obţină independenţa financiară se numără printre temele importante ale acestui summit.

Evenimentul îşi propune să adune împreună reprezentanţii de seamă ai guvernului, comunităţii de afaceri, sectorului privat şi ai societăţii civile.

Dezbaterile vor ajuta organizaţia Child and Youth Finance International să-şi întocmească strategia pentru perioada 2016-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.