Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, consideră că mediul de afaceri nu trebuie ”cocoşat” cu multe impozite, precizând însă că privilegiile fiscale sunt pentru un an, doi, trei, iar când acestea depăşesc 10-15 ani nu mai sunt privilegii, ci devin rente care distorsionează piaţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Isărescu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă din mediul de afaceri ar trebui să se ia cei mai mulţi bani sau din alte zone. 
 
“Mediul de afaceri nu trebuie cocoşat cu multe impozite. Dar trebuie să plătească toată lumea impozite, nu. Vedeţi, privilegiile astea fiscale dacă sunt cu un scop bine ţintit, dar sunt pentru un an, doi, trei, cinci. Când depăşeşti 10-15 ani nu mai sunt privilegii, devin rente. Devin rente care distorsionează piaţa şi creează şi probleme în ceea ce priveşte solidaritatea şi coeziunea. Acum înţeleg că unii vor chiar rente viagere, nu merge”, a afirmat Mugur Isărescu.
 
El a precizat că mediul fiscal nu trebuie împovărat prea mult. 
 
“Deci apropo de mediul fiscal, nu e vorba să îi împovărăm prea mult. Dar mă exprim aşa cum s-a exprimat fostul premier Theodor Stolojan, treptat, treptat, trebuie să renunţăm la ele, privilegii fiscale. Se negociază greu, însă, pentru că fiecare are electoratul său. Nu spun că se va negocia uşor. În 1992, Stolojan a spus: negociem până cădem sub masă. Şi aşa a fost. A negociat până când a găsit o soluţie. Şi acum trebuie negociat şi găsit o soluţie până găsim direcţia cea mai bună pentru ţară”, a mai transmis guvernatorul BNR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.