La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul României a aprobat, joi, Ordonanţă care prevede că unităţile administrativ-teritoriale pot garanta împrumuturile contractate de către operatorii de servicii de alimentare cu energie termică, pentru achiziţia de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2023-2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit actului normativ, în anul 2023, unităţile administrativ-teritoriale pot garanta împrumuturile contractate de către operatorii de servicii de alimentare cu energie termică din subordine care prestează serviciul public de producere a energiei termice în sistem centralizat, pentru achiziţia de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2023-2024, cu respectarea legislaţiei în domeniul ajutorului de stat.

”Obiectivul nostru este asigurarea confortului termic şi, implicit, a calităţii vieţii cetăţenilor, prin furnizarea optimă a agentului termic în iarna ce urmează, iar noile reglementări au fost promovate pentru pregătirea în condiţii optime a asigurării continuităţii serviciului de alimentare centralizată cu energie termică în sezonul rece”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.