Grupul TeraPlast a primit acordul de finanţare prin schema ajutorului de stat pentru o investiţie de 11,2 milioane de euro într-o unitate de producţie de folii stretch. Construcţia noii fabrici va începe în acest an în parcul industrial din Sărăţel, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul TeraPlast a primit acordul de finanţare prin schema ajutorului de stat pentru o investiţie de 11,2 milioane de euro într-o unitate de producţie de folii stretch. Construcţia noii fabrici va începe în acest an în parcul industrial din Sărăţel. Facilitatea va avea două linii de producţie pentru folii din polietilenă de uz industrial, ceea ce reprezintă o capacitate de peste 14.000 de tone anual. Echipamentele sunt de ultimă generaţie, cu un grad ridicat de robotizare şi automatizare a fluxului de producţie. La maturitate, investiţia va genera o cifră de afaceri de 28 milioane euro şi o EBITDA de 4 milioane de euro, corespondentă unei marje de 14%, similară cu cea a altor segmente din cadrul grupului”, anunţă grupul.

Mecanismul de stimulare a investiţiilor cu impact major în economie prevede un sprijin al statului de 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Prin această facilitate, beneficiarul se angajează ca în termen de cinci ani de la finalizarea investiţiei să contribuie la bugetul general consolidat cu o sumă cel puţin egală cu cea a ajutorului de stat primit.

Pentru derularea investiţiei, Grupul TeraPlast va accesa o finanţare de la Raiffeisen Bank.

În ultimii trei ani, Grupul TeraPlast a derulat investiţii de 44,4 milioane de euro cofinanţate prin schema ajutorului de stat.

„Ne bucurăm că avem acest sprijin consistent din partea Ministerului de Finanţe în cadrul unui program care şi-a dovedit eficienţa în trecut şi care aduce beneficii reale pentru dezvoltarea regională şi a întregii economii. Acest proiect, parte a strategiei de dezvoltare a grupului pe un segment de piaţă cu un potenţial major, presupune crearea unui centru important de producţie de folii stretch în România, cu beneficii pe termen lung”, a declarat Laszlo Vajda, directorul de dezvoltare al Grupului TeraPlast.

Piaţa de folii stretch din România este estimată la circa 30.000 de tone pe an, iar capacitatea de producţie ce va fi dezvoltată de TeraPlast va modifica radical oferta internă, prin reducerea necesarului din import. Grupul are ca obiectiv atingerea unei cote de piaţă de aproximativ 45% din piaţa foliilor stretch până la finalul anului 2025, prin dezvoltarea de capacităţi proprii şi prin operaţiuni M&A.

Grupul a operaţionalizat fabrica de ambalaje biodegradabile în urma unei investiţii de 12 milioane de euro, parte centrală a liniei de business TeraBio Pack.

În primele 3 luni din 2022, Grupul TeraPlast a raportat o creştere a cifrei de afaceri cu 58%, până la 170,5 milioane de lei.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.