Constructorul auto francez Renault a realizat în primul semestru o cifră de afaceri mai mare cu 17,3%, ajungând la 29,53 miliarde euro, în timp ce rezultatul net a fost de 2,416 miliarde euro, în creştere cu 54,2% faţă de perioada similară a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Excluzând impactul consolidării AvtoVaz, cifra de afaceri a grupului a urcat cu 12,2%, la 28,246 miliarde euro.

Înmatriculările au crescut cu 10%, pînă la 1,88 milioane de unităţi. De asemenea, marja operaţională a grupului reprezintă 6,2% din cifra de afaceri, adică 1,82 miliarde euro. 

Rezultatul din exploatare al grupului Renault s-a ridicat la 1,78 miliarde euro, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Grupul afişează noi cifre record pe primul semestru. Aceste rezultate sunt efectele planului nostru de reînnoire a gamei, de extindere geografică, dar şi al angajamentului tuturor salariaţilor”, a declarat Carlos Ghosn, preşedintele-director general Renault.

De asemenea, contribuţia companiilor asociate, mai ales a Nissan, este de 1,31 miliarde euro, faţă de 678 milioane de euro în primul semestru din 2016. Contribuţia Nissan a fost influenţată de vânzarea acţiunilor pe care le deţinea la furnizorul Calsonic Kansei.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru acest an, grupul estimează că piaţa mondială va creşte cu 1,5% - 2,5%.

”Perspectivele de evoluţie ale pieţei europene pentru această perioadă sunt de 2%. Se apreciază că şi piaţa franceza va progresa cu 2%”, arată grupul.

În afara Europei, piaţa rusă ar putea cunoaşte o creştere de peste 5%, iar piaţa braziliană de 5%. Estimările pentru China (+5%) şi India (+8%) sunt că-şi vor urma dinamica de creştere.

Constructor auto din anul 1898, Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproximativ 3,2 milioane de vehicule în 2016. În prezent are peste 120.000 de angajaţi, 36 de situri de fabricaţie şi 12.700 de puncte de vânzare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.