Enel a anunţat că dezvoltă cinci proiecte de energie regenerabilă (eoliene, solare şi hibride) în Statele Unite, în Texas, Illinois şi Oklahoma, cu o capacitate de generare de 1,5 GW şi o capacitate de stocare de 319 MW. Se estimează că cele cinci noi proiecte vor genera aproximativ 450 de milioane de dolari americani, reprezentând venituri din impozite pentru comunităţile locale şi venituri suplimentare pentru proprietarii terenurilor pe care sunt construite noile unităţi, iar ridicarea lor va genera peste 1.500 de locuri de muncă în construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power America de Nord, a început dezvoltarea a cinci proiecte de energie regenerabilă în Statele Unite, printre care proiectul solar+stocare Roseland, solar+stocare Blue Jay, eolian+stocare Ranchland şi proiectele de energie eoliană Alta Farms şi Rockhaven. În plus, Enel va adăuga sisteme de stocare pe bază de baterii de 57 MW pentru două proiecte deja operaţionale din Texas, respectiv parcul eolian High Lonesome şi parcul fotovoltaic Roadrunner", a anunţat grupul.

Noile proiecte eoliene, solare şi hibride, situate în Texas, Illinois şi Oklahoma, au o capacitate de generare de 1,5 GW şi o capacitate de stocare de 319 MW. 

"Tranziţia Americii către energie curată este de neoprit, iar Enel Green Power America de Nord joacă un rol principal. Cu o capacitate de generare cumulată de 2 GW a proiectelor în curs de dezvoltare în Statele Unite – mai mult decât orice alt proiect de până acum – reuşim să creăm valoare alături de comunităţi, parteneri şi întregul nostru lanţ valoric, contribuind la îndeplinirea obiectivelor ambiţioase privind energia curată, asumată de factorii de decizie din domeniul politic şi din busuiness-uri deopotrivă", a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power şi responsabil de linia de business Global Power Generation din cadrul Enel.

Cele cinci noi proiecte aflate în curs de dezvoltare vor genera peste 4,1 TWh de energie regenerabilă pe an, echivalentul evitării a 2,5 milioane de tone de emisii de CO2 şi suficient pentru a alimenta anual peste 525.000 de gospodării din SUA.

Pe durata funcţionării lor, se estimează că cele cinci noi proiecte vor genera aproximativ 450 de milioane de dolari americani, reprezentând venituri din impozite pentru comunităţile locale şi venituri suplimentare pentru proprietarii terenurilor pe care sunt construite noile unităţi. Ridicarea lor va genera peste 1.500 de locuri de muncă în construcţii.

Cu aceste proiecte, Enel Green Power America de Nord are în prezent o capacitate cumulată de peste 2,3 GW de energie regenerabilă în fază de construcţie, iar până la jumătatea anului va avea o capacitate de stocare în fază de construcţie de 606 MW. 

Enel îşi extinde prezenţa în Texas pentru a spori capacitatea şi rezilienţa reţelei locale. Compania a început acum construcţia de energie a proiectelor solar+stocare Roseland, solar+stocare Blue Jay şi eolian+stocare Ranchland. Cu o capacitate de generare de 639,6 MW, Roseland va fi cel mai mare parc fotovoltaic al Enel din SUA şi Canada şi va dispune de un sistem de stocare cu baterii de 59 MW. Situat în Comitatul Falls, Roseland urmează să devină operaţional din punct de vedere comercial în a doua jumătate a anului 2022. 

În Comitatul Grimes, Texas, proiectul solar+stocare Blue Jay va dispune de o centrală fotovoltaică de 270 MW, asociată unui sistem de stocare cu baterii de 59 MW. Se estimează că proiectul va fi operaţional până la finalul anului 2021. Proiectul eolian+stocare Ranchland va consta într-o centrală eoliană de 263 MW, asociată unui sistem de stocare cu baterii de 87 MW. Situat în comitatele Callahan şi Eastland, se estimează că va deveni operaţional la începutul anului 2022. 

Enel a anunţat anterior construcţia, care este în curs de desfăşurare, a trei alte proiecte hibrid de generare şi stocare de energie regenerabilă în Texas, printre care proiectele solar+stocare Lili, solar+stocare Azure Sky, eolian+stocare Azure Sky. În plus, compania intenţionează să retehnologizeze parcul eolian High Lonesome, de 500 MW, şi parcul fotovoltaic Roadrunner, de 497 MW, din Vestul Texasului, cu câte un sistem de stocare cu baterii de 57 MW, construcţia urmând să înceapă în această vară. În total, Enel Green Power are în proces de dezvoltare şase proiecte în Texas, cu o capacitate de generare cumulată de 2 GW şi aproximativ 600 MW, capacitate de stocare a bateriilor.

Enel îşi dezvoltă portofoliul în Illinois odată cu construirea proiectului eolian Alta Farms în Comitatul DeWitt. Se estimează că fabrica de 200 MW îşi va începe activitatea în a doua jumătate a anului 2022. În Oklahoma, Enel a început construcţia proiectului eolian Rockhaven, de 140 MW, în comitatele Garvin şi Carter, adiacent parcului eolian Origin, pe care compania îl operează din 2015. Se preconizează că proiectul va fi operaţional din punct de vedere comercial până la sfârşitul anului 2021.

Toate cele cinci proiecte anunţate au acorduri de offtake pentru o parte din producţia lor.

Enel Green Power America de Nord este un producător şi operator de centrale regenerabile din America de Nord, cu prezenţă în 15 state americane şi într-o provincie canadiană. Compania operează peste 60 de centrale cu o capacitate de peste 6,7 GW, alimentate de energie regenerabilă eoliană, hidroenergetică, geotermală şi solară.

Enel este o companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate şi energie din surse regenerabile, precum şi un operator pe piaţa retail de gaze. Enel este cea mai mare companie de utilităţi din Europa după EBITDA din activităţi curente şi activează în peste 30 de ţări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi, cu cei peste 74 de milioane de utilizatori finali la nivel global, grupul are cea mai mare bază de clienţi la nivel european. Divizia de energii regenerabile a Enel, Enel Green Power, este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile şi operează centrale cu o capacitate instalată de circa 49 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, America, Africa, Asia şi Oceania.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.