Grupul financiar Garanti România, care reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a anunţat marţi că a înregistrat un profit net consolidat de 133 milioane lei în primele nouă luni, în creştere cu peste 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, grupul a raportat, în primele nouă luni ale anului, o creştere de 11% a volumului total de active, care depăşeste în prezent 12 miliarde lei. În perioada ianuarie-septembrie, grupul a realizat şi venituri nete consolidate de 426 milioane lei. La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 108 milioane lei la finalul lunii septembrie, reprezentând o creştere de 9,5% de la an la an.

”Evoluţia ascendentă se datorează creşterii veniturilor din activitatea bancară, dar şi pe fondul reducerii cheltuielilor operaţionale, ca urmare a modelului de afaceri axat pe eficienţă. Totodată, ponderea creditelor neperformante a scăzut progresiv, fiind semnificativ sub media pieţei, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziţionează peste nivelul de 60%”, se arată în comunicat.

Banca a înregistrat o creştere a volumului de credite la 7,52 miliarde lei, la finalul celui de-al treilea trimestru al anului. De asemenea, volumul depozitelor a avansat la rândul său şi a ajuns la 7,9 miliarde lei la finalul lunii septembrie, depozitele clienţilor de retail şi IMM contribuind substanţial prin creşteri de peste 25% de la an la an.

“Anul acesta reprezintă un reper important în istoria noastră, 2018 fiind anul în care am împlinit 20 de ani de activitate în România, piaţă în care dorim să ne continuăm parcursul ascendent. Rezultatele obţinute reprezintă o dovadă incontestabilă a faptului că am reuşit să ne valorificăm punctele forte şi să reiterăm angajamentul pe termen lung pe care îl avem în România. Pentru viitor, ne propunem să ne consolidăm poziţia în piaţă. Ne vom concentra în continuare pe creşterea satisfacţiei angajaţilor şi a clienţilor noştri şi pe oferirea unor servicii de calitate”, a declarat directorul general al grupului Garanti România, Ufuk Tandoğan.

Totodată, Garanti Leasing a atins un profit net de 13,8 milioane lei, iar Garanti Credite de Consum, un profit net de 11,2 milioane lei.

Grupul Garanti România este deţinut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În primele nouă luni din 2018, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 5,6 miliarde lire turceşti (806,2 milioane euro) şi active de 456,3 miliarde lire turceşti (65,7 miliarde euro).

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.