Grupul francez Thales a anunţat marţi că va cumpăra compania americană de securitate cibernetică Imperva, într-o tranzacţie în valoare de 3,6 miliarde de dolari, în cadrul strategiei de intensificare a expansiunii în afara afacerilor sale de apărare, în războiul împotriva boţilor şi hackerilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mişcarea Thales semnalează că grupul este gata să cheltuie sume mari pentru a-şi consolida divizia de identitate şi securitate digitală (DIS) şi pentru a prelua cotă de piaţă în Statele Unite, unde Imperva deserveşte unele dintre cele mai mari companii.

Thales a spus că preţul achiziţiei de la firma de Thoma Bravo a implicat o valoare a întreprinderii de 17 ori mai mare decât previziunile privind câştigurile operaţionale pentru 2024.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Este o sumă semnificativă”, a spus Nicolas Arpagian, vicepreşedinte la firma de consultanţă cibernetică HeadMind Partners, adăugând că este neobişnuit să vedem o mare corporaţie franceză cumpărând un astfel de activ de la o firmă de capital privat.

”Acum, există întreaga problemă a integrării: software-ul este un produs viu, ai nevoie de oameni bine pregătiţi care să îl conducă şi să îl adapteze în mod constant”.

Thales a spus că preluarea Imperva va genera sinergii înainte de impozitare în jur de 110 de milioane de dolari, inclusiv 50 de milioane de dolari economii de costuri şi 60 de milioane de dolari legate de oportunităţi de venituri.

Afacerea combinată ar avea venituri proforma de 4,5 miliarde de euro în 2024, urcând la 5,4-5,5 miliarde în 2027.

Thales a apărat preţul de cumpărare, spunând că plăteşte de 6,1 ori vânzările, pentru o afacere pe care Thoma Bravo o cumpărase cu un multiplu de cinci ori, în timp ce între timp a făcut-o profitabilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.