Grupul de firme Vrancart a anunţat luni că va derula o investiţie de tip ”green field”, în valoare totală de 17 milioane euro, pentru care a solicitat şi obţinut un ajutor de stat de 8,3 milioane euro, proiectul urmând a se derula pe o nouă societate, Vrancart Recycling, şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Strategia de dezvoltare a grupului de firme Vrancart continuă şi în 2021 prin intermediul unei investiţii de tip green field, în valoare totală de 17 milioane euro. Pentru acest proiect, Vrancart a solicitat şi obţinut un ajutor de stat de 8,3 milioane euro. Proiectul se va derula pe o nouă societate – Vrancart Recycling – şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional”, arată grupul.

Noua societate va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deşeuri complementare celor reciclate în momentul de faţă, precum reciclarea deşeurilor de plastic şi lemn, obţinerea de produse modelate din deşeuri de hârtie şi carton, reciclarea cenuşii industriale şi valorificarea energetică a reziduurilor industriale.  

”Vrancart este asimilat, în mod tradiţional, unui producător de  hârtie şi carton, însă compania activează pe mai multe direcţii conexe, fiind chiar lider de piaţă în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor. Noua facilitate completează şi extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja expertiză. Investiţia Vrancart va avea  un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilităţii de producţie, cât şi în zona colaboratorilor şi societăţilor furnizoare), dar mai ales prin creşterea capacităţii de colectare şi prelucrare a deşeurilor în cadrul strategiei naţionale de reciclare, în acord cu cerinţele şi normele europene”, a declarat Ionel Marian Ciucioi, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Vrancart.

Investiţia va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart şi va presupune o perioadă de implementare de 2 ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane şi o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane euro. 

Grupul deţine, pe lângă capacităţile de reciclare hârtie şi carton, şi cea mai extinsă reţea de centre de colectare deşeuri din România (20 centre de colectare în 17 oraşe) prin care a colectat, în 2020, peste 140.000 tone de deşeuri reciclabile. 

Istoria Vrancart  începe în 1977, odată cu înfiinţarea combinatului de celuloză şi hârtie (CCH) Vrancea.

În 2016 a fost achiziţionată fabrica de carton ondulat Vilcart Călimăneşti după ce, în 2015, grupul achiziţionase un producător de confecţii din carton ondulat din Ungheni Mureş. În 2017 a fost achiziţionat producătorul Rom Paper Braşov, deţinător al brandului Mototol de produse igienico – sanitare.

Vrancart este listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, iar din 1999 pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de către SIF Banat Crişana. În 2020, în acţionariatul grupului a intrat şi grupul de firme Dedeman, cu o participaţiune de 17%.

În prezent, grupul operează trei divizii: colectare şi reciclare deşeuri: peste 140.000 tone, în 2020; producţie de hârtie pentru carton şi ambalaje din carton ondulat, ocupând locul 3 în România în industria de profil; producţie hârtie igienico-sanitară, unde deţine singura maşină de producţie hârtie tissue din maculatură din România şi este în curs de punere în funcţiune a unei noi maşini de hârtie tissue din celuloză (estimat final an 2021).

Deţine puncte de producţie în: Adjud (Vrancea), Calimăneşti (Judeţ Vâlcea), Braşov (judeţ Braşov) şi Ungheni (judeţ Mureş). 

Cifra de afaceri consolidată a grupului în 2020 este estimată la aproximativ 75 milioane euro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.