Grupul elveţian ABB şi compania italiană Fimer au anunţat, marţi, că au semnat un acord de achiziţionare de către Fimer a business-ului de invertoare solare al ABB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tranzacţia va spori perspectivele viitoare ale business-ului de invertoare solare şi va permite ABB să îşi concentreze portofoliul de business pe alte pieţe în creştere”, arată un comunicat.

Business-ul ABB de invertoare solare are aproximativ 800 de angajaţi în peste 30 de ţări, cu unităţi de producţie şi de cercetare-dezvoltare situate în Italia, India şi Finlanda. Acesta include afacerea de invertoare solare de la Power-One, achiziţionată de divizia ABB de Automatizare şi Acţionări în 2013.

Business-ul oferă un portofoliu de produse, sisteme şi servicii pentru diferite tipuri de instalaţii solare. Această activitate aparţine în prezent business-ului Electrificare al companiei ABB şi a realizat venituri de aproximativ 290 milioane dolari în 2018.

”Ambele companii vor asigura o tranziţie lină atât pentru clienţi, cât şi pentru angajaţi. Fimer va onora toate garanţiile existente, iar ABB va compensa Fimer pentru preluarea afacerii şi a obligaţiilor acesteia”, informează comunicatul.

Ca rezultat, ABB se aşteaptă să înregistreze o taxă non-operaţională după impozitare de aproximativ 430 milioane dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2019, rezultatele de la jumătatea anului 2019 fiind modificate în consecinţă. Aproximativ 75% din această taxă este reprezentată de ieşirile de numerar pe care ABB le va plăti Fimer de la data încheierii tranzacţiei până în anul 2025. În plus, ABB preconizează până la 40 milioane dolari costuri de separare aferente, începând din a doua jumătate a anului 2019.

După încheierea tranzacţiei, ABB se aşteaptă ca marja operaţională EBITA pentru business-ul Electrificare să fie afectată pozitiv cu puţin peste 50 de puncte de bază, sprijinind astfel progresul afacerii către coridorul marjei ţintă de 15-19 procente.

Finalizarea este preconizată să aibă loc în primul trimestru al anului 2020 şi va fi supusă anumitor condiţii, inclusiv finalizarea procesului de separare şi consultare prealabilă cu organismele reprezentante ale angajaţilor.

"Cesionarea este în conformitate cu strategia noastră de gestionare continuă şi sistematică a portofoliului în scopul creşterii competitivităţii, concentrării asupra calităţii veniturilor şi a creşterii segmentelor. Solar-ul este un focus  bine stabilit şi esenţial pentru Fimer. Combinaţia portofoliilor în cadrul FIMER va sprijini creşterea în continuare a vânzărilor. Prin oferta noastră inteligentă de joasă şi medie tensiune, ABB va continua să integreze energia solară într-o gamă de soluţii inteligente, incluzând clădiri inteligente, stocare de energie şi încărcarea autovehiculelor electrice", spune Tarak Mehta, preşedintele business-ului Electrificare al ABB.

La rândul său, Filippo Carzaniga, directorul general al Fimer, spune că va continua activitatea realizată de ABB în ultimii ani.

”Cu un portofoliu consolidat, suntem mai bine plasaţi pentru a modela viitorul acestei afaceri din ce în ce mai strategice”, spune el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.