Consiliul de Administratie a aprobat valoarea consolidată a planului de investiţii al Grupului Electrica pentru anul 2021, în sumă totală de 712,4 milioane lei, cea mai mare parte fiind în segmentul de distribuţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cadrul şedinţei din data de 26 februarie 2021, Consiliul de Administraţie a aprobat valoarea consolidată a Planului de Investiţii (CAPEX) al Grupului Electrica pentru anul 2021, în sumă totală de 712,4 milioane lei. Din această valoare: 638,9 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2021 al filialei de distribuţie Distribuţie Energie Electrică România în ceea ce priveşte investiţiile (partea financiară a planului individual de investiţii); 51,2 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2021 al Electrica Furnizare în ceea ce priveşte investiţiile (partea financiară a planului individual de investiţii); 11,6 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2021 al Electrica Serv în ceea ce priveşte investiţiile (partea financiară a planului individual de investiţii)", arată grupul.

Din anul 2014 până în prezent, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de  4,39 miliarde lei investiţi.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.