Producătorul chinez de automobile BYD a declarat luni că unitatea sa de electronice a încheiat un acord cu producătorul american Jabil, pentru a-i cumpăra divizia de producţie de electronice mobile din China, pentru 15,8 miliarde de yuani (2,2 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul va extinde baza de clienţi a BYD Electronic, portofoliul de produse şi afacerea cu componente pentru smartphone-uri, deoarece urmăreşte să capteze potenţialul de creştere a Jabil în acest sector.

Jabil Circuit, cu sediul în Singapore, care produce plăci de circuite imprimate, a înfiinţat luna aceasta o unitate care i-a absorbit afacerile de producţie de produse din Chengdu şi Wuxi, care vor fi acum vândute grupului chinez.

Acţiunile Jabil au crescut cu 6%, până la 109,50 dolari, în urma informaţiei.

Acţiunile BYD Electronic (BE) au scăzut iniţial cu până la 9% în Hong Kong, dar şi-au inversat pierderile şi au închis în stagnare, în timp ce piaţa mai largă a încheiat în urcare cu 1%.

Deşi acum este cel mai cunoscut pentru afacerea cu vehicule electrice, BYD şi-a început activităţile prin vânzări de componente electronice.

În 2007, grupul şi-a listat unitatea BE la Bursa de Valori din Hong Kong. Principala afacere a BE a fost vânzarea de componente electronice pentru produse electronice de larg consum, cum ar fi smartphone-uri şi laptop-uri. Acesta a fost unul dintre cele trei segmente cheie de afaceri pentru BYD Electronic, reprezentând peste 70% din veniturile totale în 2022.

”Pentru BYD, cred că este o reamintire că fac mai mult decât să domine în vehiculele electrice”, a spus Tu Le, fondatorul companiei de consultanţă Sino Auto Insights, adăugând că se aflau mai sus în lanţul de aprovizionare mobil şi au fost furnizori ai Apple.

Analiştii Citi au declarat într-o notă că cred că tranzacţia a implicat operaţiunile de carcase metalice Green Point ale Jabil din Wuxi şi că ar putea vedea BE pătrunzând în continuare în aprovizionarea cu carcase a Apple, cu o cotă de piaţă mai mare.

BE va trebui probabil să finanţeze achiziţia cu împrumuturi şi emisiune de capitaluri proprii, au adăugat ei.

BYD şi BE nu au dezvăluit cum plănuiau să finanţeze afacerea. BE nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii suplimentare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.