Grup Şerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a debutat luni, 28 februarie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier GSH, după ce a atras de la investitorii din piaţa de capital a 12,7 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grup Şerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a debutat astăzi, 28 februarie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier GSH. Debutul la Bursă are loc după atragerea de la investitorii din piaţa de capital a 12,7 milioane de lei, fonduri destinate dezvoltării grupului şi lansării de noi produse. Grup Şerban Holding şi-a început activitatea în anul 1994, în Oneşti”, anunţă bursa.

În prezent, afacerile grupului sunt extinse pe mai multe direcţii de dezvoltare, precum agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi legume, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie-cofetărie, lanţ propriu de magazine – Băcăniile Şerban, distribuţie şi transport.

„Grup Şerban Holding este o companie de referinţă pentru agricultura românească, atât în calitate de producător de materie primă, cât şi în calitate de procesator, având linii de business diversificate. Prezenţa unei asemenea companii la Bursă este cu siguranţă un atu atât pentru noi, cât şi pentru investitorii de la BVB. Listarea are loc într-un context regional dificil şi imprevizibil, dar piaţa locală de capital şi investitorii activi au reuşit până acum să îşi demonstreze maturitatea şi rezilienţa”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Grup Şerban Holding a derulat în 8 decembrie 2021 un plasament privat de acţiuni, în cadrul căruia au participat 80 de investitori, dintre care 18 investitori calificaţi şi 62 de investitori de retail.

Compania a emis un număr de 5.974.247 acţiuni în cadrul operaţiunii de majorare de capital, cu o valoare nominală individuală de 1 leu, la un preţ de 2,12 lei/acţiune.

„Agricultura este unul dintre motoarele principale de dezvoltare ale României, iar ziua de astăzi marchează un nou capitol pentru afacerea noastră. Brandul Grup Şerban a fost construit în peste 27 de ani de existenţă, perioadă în care ne-am extins activitatea pe mai multe direcţii de dezvoltare conectate cu domeniul agriculturii şi am ajuns să fim o companie locală cu o cifră de afaceri ce se apropie de 100 de milioane de euro. Sunt încrezător că investitorii de pe piaţa de capital vor fi pentru noi un partener de lungă durată, cu care vom reuşi să dezvoltăm şi mai mult liniile noastre de business în anii ce urmează, prin investiţii eficiente în proiecte agricole sustenabile şi aliniate celor mai înalte standarde de calitate. Avem în plan ca în următorii zece ani să investim aproximativ 250 milioane de lei în extinderea suprafeţelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigaţii, facilităţilor de producţie, precum şi a capacităţilor de depozitare. Le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată proiectelor noastre şi sperăm ca odată cu  debutul de astăzi să vină alături de noi din ce în ce mai mulţi acţionari GSH”, a declarat Nicolae Şerban, fondator şi CEO al Grup Şerban Holding.

Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille, iar Cornerstone Communications va asista compania post listare în calitate de Consultant Autorizat.

„Observăm cu bucurie că agricultura românească prinde rădăcini din ce în ce mai solide pe bursa de la Bucureşti. TradeVille este bucuros să poată aduce în atenţia investitorilor de la BVB acţiunile celui mai mare producător agricol din zona Moldovei, Grup Şerban Holding. Operaţiunile integrate ale acestuia sunt un model pe care dorim să îl vedem din ce în cel mai mult la noi în ţară, astfel încât să putem produce local şi chiar exporta preponderent produse cu valoare adăugată mare în loc de materii prime”, a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, director general adjunct, TradeVille.

Grup Şerban Holding exploatează în prezent peste 12.000 de hectare de teren arabil, în judeţele Vaslui, Vrancea şi Bacău. La finalul anului 2020, la nivel de grup, erau 350 de angajaţi. În anul 2020, Grup Şerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei şi un profit net de 24 milioane de lei. În semestrul 1 2021 cifra de afaceri a companiei a fost de 121,6 milioane de lei, în creştere cu 19% faţă de semestrul 1 2020. Profitul net consolidat din primele şase luni din 2021 a fost de 4,9 milioane de lei, o creştere de 37,4% faţă de S1 2020.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.