Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că există proiecte din infrastructura de transport care merg bine şi altele al căror ritm este mai lent. El a mai spus că s-a ferit să ofere termene de finalizare „revoluţionare”, de când a fost învestit în funcţie, deoarece lucrează „cu marfa clientului”, însă cine va avea acest portofoliu după el va putea să dea drumul la loturi noi într-un an de zile. „În schimb, s-a reuşit să se dea în circulaţie tronsonul 2 din drumul expres Craiova-Piteşti, se va da la sfârşitul anului, lucru care nu era asumat, Sibiu-Boiţa, ce înseamnă lotul 1 Sibiu-Piteşti. Va putea fi dat în circulaţie cu câteva luni mai repede, chiar la finalul anului”, a adăugat prim-vicepreşedintele PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt proiecte unde lucrurile merg bine, şi proiecte unde lucrurile merg rău. Sunt companii care trenează la maxim lucrările şi cred că nu vor primi niciun fel de penalităţi şi lucrurile vor merge înainte. În general lucrurile au început să meargă. De când am fost învestit în Parlament m-am ferit să dau termene revoluţionare pentru că până la urmă lucrez cu marfa clientului şi cine va veni după mine nu va putea să dea drumul la loturi noi într-un an de zile. Aici vorbim de lucrări de lungă durată. Pe hârtie lucrurile arătau rău şi pentru anul 2022. În schimb, s-a reuşit să se dea în circulaţie tronsonul 2 din drumul expres Craiova-Piteşti, se va da la sfârşitul anului, lucru care nu era asumat, Sibiu-Boiţa, ce înseamnă lotul 1 Sibiu-Piteşti. Va putea fi dat în circulaţie cu câteva luni mai repede, chiar la finalul anului”, a afirmat Sorin Grindeanu, luni la Digi24.ro. 
 
Acesta a vorbit şi despre proiectele la care lucrurile nu avansează în ritmul pe care l-ar dori şi anume pasajul Cernica, centura Timişoarei şi A0 Sud, lotul 3.
 
„Ăn schimb, anul viitor, sunt foarte multe porţiuni care trebuie date în circulaţie bucată cu bucată. Nu merge bine pasajul Cernica, nu merge bine nici centura Timişoarei, nu merge bine lotul 1 de la Craiova-Piteşti. Nu merge în ritmul care mi-aş dori A0 Sud, lotul 3. Nu mă interesează neapărat să reziliez contracte, dar nici nu pot să asist pasiv. E cea mai proastă decizie să nu iei nicio decizie. Am dat două certificate negative până acum, urmând ca pe forma legii să luăm deciziile în săptămânile următoare pentru că intrăm pe o zonă pe care nu o mai acceptăm”, a completat ministrul Transporturilor.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.