Draftul prin care se modifică Legea achiziţiilor publice este aproape finalizat, schimbările fiind făcute în concordanţă cu recomandările Comisiei Europene, a afirmat premierul Sorin Grindeanu precizând că grupul de lucru care se ocupă de acest proiect va merge la Bruxelles pentru a explica motivele pentru care se doreşte modificată această lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proiectul Legii achiziţiilor publice e finalizat aproape de 96%. Chiar am avut o discuţie cu cel care e responsabil pentru elaborarea acestui proiect în această dimineaţă. În perioada următoare, vor trebui să meargă aceste instituţii titulare de filă la Bruxelles să explice ceea ce vrem să facem, să spună motivele pentru care dorim să facem aceste schimbări care trebuie să respecte toate criteriile de transparenţă, de legalitate, dar care, în acelaşi timp, trebuie să elimine ceea ce reclamă toată lumea - această birocraţie excesivă din punctul de vedere al achiziţiilor publice şi aceste termene şi aceste modalităţi care îngreunează activitatea fie că vorbim de unităţi administrativ teritoriale sau chiar de ministere”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, întrebat care este stadiul de modificare al Legii achiziţiilor publice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.