Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că vor începe lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, fiind semnate două contracte de finanţare care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca! Am semnat astăzi contractele de finanţare pentru două proiecte importante care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare. Sunt două proiectele cu o valoare totală de 43,6 milioane euro (finanţate prin FEDR) şi care trebuie să fie finalizate în 2023”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.
 
El a explicat şi în ce constă aceste două proiecte.
 
„Primul proiect (7,6 milioane de euro) presupune dotarea aeroportului cu:
- echipamente şi porţi pentru detecţia metalelor
 
-echipament pentru detecţia urmelor de explozibili
 
- echipament de scanare cu raze X
 
-sistem de examinare a persoanelor.
 
Al doilea proiect (36 milioane de euro) vizează achiziţionarea unor echipamente multifuncţionale pentru siguranţa activităţii aeroportuare, printre care:
 
- echipament pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă
 
- turn mobil de iluminat cu led
 
- tocător pentru materiale vegetale”, a adăugat Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.