Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, joi, în debutul şedinţei Executivului, că în cursul acestei zile va fi încărcată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) documentaţia privind podul Brăila-Tulcea, valoarea totală a proiectării şi execuţiei ridicându-se la 1,4 miliarde de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În următoarele 24 de ore o să se încarce pe SEAP documentaţia privind podul Brăila-Tulcea, cu adiacenţă şi la Galaţi, o investiţie de 1,4 miliarde de lei, fără TVA, proiectare plus execuţie”, a anunţat la începutul şedinţei premierul Sorin Grindeanu.

El a apreciat informaţia ca fiind o veste bună, care bucură cel puţin doi miniştri, respectiv pe ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, care este din Galaţi şi pe ministrul Economiei, Mihai Tudose, care este din Brăila.

Grindeanu a precizat că valoarea investiţiei, de aproximativ 500 de milioane de euro, este suportată din fonduri europene.

”E o investiţie pe care nu doar cei din Brăila, Galaţi sau Tulcea o aşteaptă. Îmi doresc ca lucrurile să meargă cât se poate de rapid, legal, transparent. Vorbim de o investiţie de care se vorbeşte de foarte mult timp. Iată că se fac paşi concreţi din acest punct de vedere şi vreau să-i felicit şi pe cei de la Ministerul Transporturilor, dar şi pe cei de la ANAP, care de data asta au avut un ritm potrivit”, a punctat şeful Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.