Premierul Sorin Grindeanu şi-a exprimat bucuria, vineri, la începutul şedinţei Executivului, că Eurostat a confirmat că România a înregistrat în primul trimestru al acestui an cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 5,7%, precizând că speră că acum lucrurile sunt cât se poate de clare pentru contestatarii acestor date.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucură că Eurostat confirmă ceea ce noi am spus, şi anume că avem o creştere economică pe primul trimestru de 5,7%. La fel sunt datele şi la Eurostat şi la INS, ceea ce reprezintă cea mai mare creştere economică de la nivelul UE”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

Şeful Executivului a ţinut să precizeze că sectorul industrial a contribuit cel mai mult la această creştere economică.

”Un alt lucru pe care vreau să-l subliniez este că cea mai mare contribuţie la această creştere economică pe trimestrul I, conform aceloraşi date, a fost dată de industrie, cu 1,5 puncte procentuale, şi nu de consum, care a avut o contribuţie doar de 1,4 din creşterea economică. Sper că acum lucrurile sunt cât se poate de clare mai ales pentru cei care au contestat aceste date”, a precizat Grindeanu.

”Este bine, suntem pe un drum bun, dar nu vreau să ne culcăm pe o ureche. Continuăm cu şi mai multă determinare pe acest drum al creşterii economice şi al dezvoltării”, a conchis premierul.

România a înregistrat în primul trimestru cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, atât faţă de trimestrul precedent, cât şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de biroul european de statistică, Eurostat.

Astfel, economia României a avansat în primele trei luni ale acestui an cu 1,7% faţă de trimestrul precedent şi cu 5,6% raportat la intervalul similar din 2016. Datele Eurostat, care sunt conforme cu sistemul european de contabilitate ESA 2010, confirmă estimările semnal publicate de biroul european de statistică pe 16 mai.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat miercuri estimările publicate la jumătatea lunii mai, privind creşterea produsului intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an cu 5,7%, pe serie brută, respectiv cu 1,7%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.