Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că rectificarea bugetară care va avea loc va fi una pozitivă. Grindeanu anunţă că a cerut pentru Ministerul Transporturilor un plus de 16 miliarde de lei, însă nu ştie dacă întreg bugetul va beneficia de această sumă în plus la rectificare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că a cerut, pentru următoarea rectificare bugetară, 16 miliarde de lei în plus pentru ministerul pe care îl conduce, el arătând că este vorba despre ministerul care are cele mai multe cheltuieli pentru investiţii.
 
Grindeanu a explicat, luni seară, la Digi 24, că o astfel de majorare a bugetului este una justificată, având în vedere lucrările începute. Dacă ministerul ar primi aceşti bani, bugetul instituţiei aproape s-ar tripla faţă de anul 2021.
 
”În acest moment, dacă vrei să se întâmple toate lucrările de infrastructură pe care le-am pornit într-un an şi ceva-doi, sau care s-au pornit, trebuie să le finanţezi, bugetul Ministerului Transporturilor, 80% este legat de investiţii”, a afirmat ministrul Transporturilor. 
 
El a arătat că, per total, rectificarea bugetară va fi una pozitivă. 
 
”Asta, nu ştiu cât e plusul. S-ar putea să fie mai mic de 16 miliarde, eu să cer mai mult decât e plusul pe de-a întregul. Să nu uităm că s-au negociat nişte lucruri odată cu greva profesorilor, care vor trebui să fie în buget acum, la rectificare. De asemenea, la Ministerul de Interne”, a menţionat Grindeanu.
 
Întrebat dacă vor creşte taxele, liderul social-democrat a explicat că ”dacă vom continua în acest mod” României îi vor fi suspendate fondurile europene, iar România va fi amendată, lucruri de nedorit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.