Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, că va fi reabilitată o linie de cale ferată cu ecartament de tip sovietic care vine din Republica Moldova şi ajunge în Portul Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grindeanu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că licitaţia pentru realizarea acestei investiţii a fost potată pe SEAP. 
 
“Avem în acest moment o linie de cale ferată care vine din Republica Moldova, deci nu traversează Ucraina şi merge până în Portul Galaţi, care va trebui să fie şi este deja scoasă la licitaţie reabilitarea. Ştiţi câţi sunt? Până în 5 kilometri şi care iarăşi ca şi liniile de cale ferată de aici stă nefolosită de zeci de ani. M-au informat cei de la CFR Infrastructură s-a ridicat pe SEAP licitaţia astfel încât aceşti cinci kilometri să intre rapid în reabilitare, repet pe ecartament de tip sovietic şi merge până în portul din Galaţi. Eu cred că e o facilitate importantă. Dacă ar spune orice ministru al Transporturilor că trebuie să facem ecartamente largi sau ecartamente de tip sovietic în România, aş avea anumite semne de întrebare şi cred că nici nu aş putea să dau un răspuns pe loc atâta timp cât există o linie în acest moment care merge până în Portul Galaţi, prioritatea noastră a fost să o reabilităm rapid astfel încât din Portul Galaţi să poată fi folosită infrastructura normală de tip european”, a afirmat Sorin Grideanu.
 
Ministrul Transporturilor şi preşedintele Camerei Deputaţilor au vizitat, marţi, Portul Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.