Grupul grec PPC anunţă că PPC Renewables şi grupurile Copelouzos şi Samaras au semnat un acord pentru achiziţionarea companiei Thrakiki Wind 1 SA, care deţine licenţa pentru parcul eolian de 216 MW în zona offshore din Alexandroupolis. Suma nu a fost dezvăluită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul prevede că PPC Renewables va deveni unicul acţionar al Thrakiki Wind 1 SA.

Se prevede că va fi instalat în largul zonei Alexandroupolis, arată PPC, într-un comunicat.

Proiectul-pilot a primit o licenţă de producţie pentru 216 MW de la Autoritatea de Reglementare a Deşeurilor, Energiei şi Apei (RAEWW). Compania Elenă de Administrare a Hidrocarburilor şi a Resurselor Energetice (HEREMA) a emis deja un permis de explorare pentru zona maritimă, care se extinde la sud de coasta unităţii regionale Evros şi la nord-nord-vest de insula Samothraki. Este definită ca zonă pentru dezvoltarea proiectelor pilot de parcuri eoliene offshore cu o capacitate totală de 600 MW.

Părţile îşi vor utiliza expertiza şi know-how-ul în vederea proiectării, dezvoltării, implementării şi operării de proiecte din surse regenerabile de energie, în special parcuri eoliene, vizând dezvoltarea acestui parc eolian offshore pilot.

Grupul PPC a finalizat în octombrie achiziţia operaţiunilor Enel din România. Grupul a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 267,5 milioane de euro, comparativ cu pierderi nete de 169,8 milioane de euro în perioada similară a anului 2022. În ceea ce priveşte energia regenerabilă, grupul a atins capacitatea de 670 MW în operare în Grecia şi în prezent are în construcţie proiecte suplimentare cu o capacitate totală de 1,3 GW.

PCC, cel mai mare producător şi furnizor de energie electrică din Grecia, a anunţat în octombrie că finalizează achiziţia operaţiunilor Enel din România, aceasta fiind prima extindere majoră pe piaţa externă. Ca urmare a finalizării achiziţiei operaţiunilor Enel din România, Grupul PPC ajunge la aproape 9 milioane de clienţi, iar capacitatea sa totală instalată de producţie de energie din surse regenerabile (energie hidroelectrică, eoliană, fotovoltaică etc.) creşte la aproximativ 4,4 GW.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.