Google a decis să-şi închidă reţeaua eşuată de socializare chiar mai devreme decât anunţase iniţial, după ce a descoperit un bug care dădea acces la datele a 52,5 milioane de utilizatori,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a anunţat că a descoperit un nou bug deosebit de grav, care a expus datele a 52,5 milioane de utilizatori. Au putut fi accesate numele, adresele de e-mail, ocupaţia şi vârsta, chiar dacă nu erau publice.

Vulnerabilitatea a fost descoperită chiar de inginerii de la Google şi ar fi fost activă doar şase zile, între 7 şi 13 noiembrie. Reprezentanţii companiei spun că nu există dovezi că cineva ar fi ştiut şi profitat de pe urma acesteia.

Chiar şi aşa, pentru a evita alte probleme, Google a decis să oprească mai devreme accesul utilizatorilor la Google+. Reţeaua de socializare lansată ca un rival pentru Facebook va fi închisă în aprilie anul viitor, în loc de luna august, cum fusese anunţat iniţial.

Accesul la API-ul Google+ va fi oprit şi mai devreme, acesta fiind disponibil dezvoltatorilor de aplicaţii doar încă 90 de zile.

Închiderea Google+ a fost anunţată în luna octombrie, când a fost făcut public şi faptul că o vulnerabilitate a permis accesul dezvoltatorilor la datele personale ale utilizatorilor vreme de trei ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.