Google scoate la vânzare divizia de robotică Boston Dynamics, care a prezentat în februarie imagini cu un robot umanoid mergând prin zăpadă, din cauza probabilităţii reduse de a lansa în următorii câţiva ani un produs comercial şi a unor conflicte interne, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 23 februarie, un video publicat pe YouTube a arătat un robot care şi-a păstrat echilibrul mergând prin zăpadă. Un alt robot s-a aplecat, a ridicat o cutie şi a aşezat-o pe un raft.

Imaginile au fost urmărite de zeci de milioane de oameni, în următoarele câteva săptămâni, Google şi divizia Boston Dynamics dovedind că depăşesc frontiera în tehnologia roboţilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În spatele scenei însă, directorii Google şi ai companiei mamă Alphabet au ajuns la concluzia că Boston Dynamics nu va lansa probabil în următorii câţiva ani un produs comercial şi au decis să scoată divizia la vânzare, au spus două persoane apropiate situaţiei.

Între posibilii cumpărători se numără Toyota Research Institute, divizie a Toyota Motor, şi Amazon.com.

Reprezentanţii Google şi Toyota au refuzat să comenteze, iar cei ai Amazon nu au putut fi contactaţi.

Google a cumpărat Boston Dynamics în 2013, în cadrul unei campanii de achiziţii în domeniul roboţilor.

Acordurile au fost coordonate de Andy Rubin, fost şef al diviziei Android, care a adus la Google circa 300 de ingineri specializaţi în robotică.

Rubin a plecat din companie în octombrie 2014.

În 2015, iniţiativa în domeniul roboţilor, numită Replicant, a fost marcată de schimbarea conducerii, incapacitatea de colaborare între companii şi eşecul de a recruta un nou lider.

La baza problemelor înregistrate de Replicant se află reticenţa directorilor de la Boston Dynamics de a colabora cu alţi ingineri ai Google în California şi Tokyo şi incapacitatea diviziei de a veni cu produse care să fie lansate pe piaţă în viitorul apropiat.

Tensiunile dintre Boston Dynamics şi restul celor implicaţi în proiectul Replicant au ieţit la iveală când o minută a unei întâlniri din noiembrie anul trecut şi câteva emailuri ulteriore au fost publicate din greşeală pe un forum online accesibil celorlalţi angajaţi ai Google. Un angajat al Google a trimis informaţiile la Bloomberg News.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.