Serviciile Google care facilitează acces la ştiri vor include pe viitor şi conţinut pe care publicaţiile îl oferă doar pe bază de abonament şi pe care utilizatorii îl vor putea citi gratuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google anunţă că News Showcase va include ştiri aflate în spatele paywall-urilor, pentru care publicaţiile percep, de regulă, un abonament lunar, dar pe care cititorii le vor putea accesa gratuit.

News Showcase este o iniţiativă în care Google investeşte 1 miliard de dolari pentru a închide gura publisherilor care se plâng că giganţii din tehnologie au acaparat întreaga piaţă de publicitate online şi a investigatorilor care îi acuză pe aceştia de abuz în poziţie de monopol.

Iniţiativa este deocamdată disponibil într-un număr limitat de ţări, precum Marea Britanie, Germania şi Franţa - Google a avut grijă ca serviciul să fie lansat în ţările în care au existat polemici şi chiar iniţiative legislative împotriva sa.

Integrat până acum în Google News, Showcase va fi putea fi găsit pe viitor şi în alte servicii ale companiei, de la aplicaţia Google, până la motorul de căutare al companiei.

Există şi o serie de condiţii ascunse sub anunţul celor de la Google, cele mai importante fiind faptul că va exista o limită a numărului de ştiri ce vor putea fi citite gratuit pe parcursul unei luni şi că utilizatorul va trebui să aibă un cont pe site-urile publicaţiilor respective.

Google spune că numărului publicaţiilor înscrise în News Showcase s-a dublat în mai puţin de două luni de când a fost lansat serviciul, ajungând acum la aproape 400.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.