Dezvoltatorii de aplicaţii şi jocuri pot instala şi testa următoarea versiune de Android, pentru a începe din timp optimizările necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai devreme decât ne obişnuise în anii anteriori, şi fără nume de prăjituri de data asta, Google a anunţat disponibilitatea primei versiuni “developer preview” de Android 11.

Fără să facă o prezentare a noutăţilor care vor fi incluse în această versiune de Android, cei de la Google spun că s-au concentrat pe securitate şi intimitate. Şi, într-adevăr, una din primele facilităţi ce pot fi observate este posibilitatea acordării temporare drepturilor de acces a localizării.

Cu Android 11, numărul componentelor sistemului de operare ce pot fi actualizate fără contribuţia producătorului telefonului a crescut de la 10 la 22. Aceste componente ale Android-ului pot fi instalate via Play Store, ca o aplicaţie obişnuită, fără a mai aştepta să treacă prin filtrele producătorului.

Google încearcă astfel să grăbească procesul de actualizare a smartphone-urilor cu Android, una din marile probleme ale ecosistemului care cuprinde sute de modele de telefoane şi zeci de versiuni de Android active.

Sub capotă, au fost făcute optimizări pentru diverse tehnologii noi, printre care conexiunile 5G şi telefoanele pliabile.

Această versiune nu poate fi instalată “over the air”, nefiind lansată pentru utilizatorii obişnuiţi, ci trebuie descărcată de pe site-ul special dedicat de Google şi instalată manual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.