Gigantul american Google continuă eforturile prin care încearcă să-şi facă soluţia de comunicare video Meet cât mai accesibilă şi mai uşor de folosit pe toate platformele şi pentru toţi utilizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google anunţă integrarea Meet în aplicaţia Gmail de smartphone, integrare ce înseamnă că utilizatorii Gmail vor putea participa la conferinţele video realizate cu Meet fără a instala altă aplicaţie.

Tot ce trebuie să facă utilizatorii Gmail pe smartphone este să acceseze link-ul care însoţeşte invitaţia la conferinţa video. Aplicaţia Gmail dispune acum de tot ce este necesar pentru a suporta această formă de comunicare.

Cu această integrare, singurul care trebuie să aibă aplicaţia Meet instalată este cel care creează conferinţa şi trimite invitaţiile. Toţi ceilalţi pot participa fără a avea aplicaţia Meet, doar prin accesarea link-ului din invitaţie.

Integrarea Meet în Gmail mai aduce şi un tab nou în partea de jos a aplicaţiei de mail, unde sunt afişate toate conferinţele programate. De aici, utilizatorul poate iniţia conferinţe şi trimite mai departe invitaţii.

Noul tab va putea fi dezactivat de cei care nu folosesc Meet.

Această mutare va avea rolul de a face Meet mai uşor accesibil. Serviciul celor de la Google ar putea fi preferat astfel de o parte din miliardele de utilizatori care au instalat Gmail pe telefon şi nu mai vor să instaleze o aplicaţie separată pentru comunicare video.

Versiunea gratuită de Meet facilitează comunicarea video a până la 100 de persoane. În prezent nu există o limită de timp, însă, după 30 septembrie, utilizatorii care folosesc gratuit serviciul vor fi limitaţi la o oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.