Documente din procesul în care gigantul american este chemat de statul american Arizona par să arate intenţia clară a Google de a face greu de găsit opţiunile prin care localizarea telefoanelor cu Android putea fi oprită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform documentelor prezentate de Procurorul General al statului Arizona, Mark Brnovich, executivii şi inginerii companiei americane ştiau foarte bine că opţiunile privind localizarea erau greu de găsit în cadrul sistemului de operare.

Pe lângă ascunderea intenţionată a funcţiei de dezactivare a localizării, conform aceloraşi documente, Google ar fi continuat, oricum, să colecteze date privind localizarea şi după ce funcţia “location sharing” era dezactivată.

Mai mult, Google ar fi făcut presiuni pe producătorii de smartphone-uri să lase lucrurile aşa cum sunt şi să nu cumva să facă mai uşor accesul către opţiunile privind localizarea.

Ambele idei - ascunderea opţiunilor legate de localizare şi continuarea colectării datelor de localizare şi după dezactivarea acestei funcţii - sunt capete de acuzare împotriva Google în procesul din Arizona.

Google se apără spunând că procuratura şi concurenţa prezintă în mod intenţionat eronat modul în care funcţionează serviciile companiei şi că, în fapt, ar fi oferit mereu opţiuni solide privind controlul funcţiei de colectare a datelor de localizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.