Google, partea a grupului Alphabet, a identificat şi eliminat 39 de canale pe YouTube legate de compania de stat Islamic Republic of Iran Broadcasting, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Google a mai eliminat şase bloguri de pe Blogger şi 13 conturi Google+.

”Investigaţiile noastre sunt în curs şi vom continua să oferim constatările noastre autorităţilor  care aplică legea şi altor antităţi guvernamentale relevante din Statele Unite şi alte regiuni”, a anunţat Google pe blog.

Marţi, Facebook, Twitter şi Alphabet ay eliminat sute de conturi implicate în operaţiunile de propagandă iraniană.

Google, care a angajat firma de securitate cibernatică FireEye pentru a oferi companiei informaţii, a anunţat că a detectat şi blocat tentativele unor ”actori sponsorizaţi de stat”.

FireEye a anunţat că a suspectat ”operaţiuni de influenţare” care par să îşi aibă originea în Iran, adresate unor audienţe din Statelw Unite, Marea Britanie, America Latină şi Orientul Mijlociu.

Acţiunile FireEye au crescut joi cu până la 10%, la 16,38 dolari pe unitate, după ce Google a anunţat că aceadtă companie i-a furnizat servicii de consultanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.