Compania de investiţii imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a finalizat tranzacţia prin care a achiziţionat clădirea "C" a complexului de birouri Green Court Bucharest, dezvoltat de Skanska România în nordului Capitalei, iar astfel a devenit unicul proprietar al complexului Green Court Bucharest, a anunţat miercuri compania de investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţia a fost efectuata prin achiziţionarea a 100% din acţiunile SPC Epsilon Property Development Company S.R.L., societatea care deţinea activul, şi are o valoare de aproximativ 38 milioane euro, sumă achitată către Skanska România.

În urma finalizării achiziţiei, Globalworth a devenit unicul proprietar al complexului Green Court Bucharest, dezvoltat de Skanska România, parte a unuia dintre cele mai mari grupuri de construcţii şi dezvoltare de proiecte imobiliare din lume.

Complexul Green Court Bucharest, localizat în nordul Capitalei, în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, este alcătuit din trei clădiri de birouri clasa “A”, certificate LEED Gold şi oferă o suprafaţă închiriabilă totală de 54.300 mp. Globalworth deţine deja clădirile “A” şi “B” ale complexului, ca urmare a achiziţiilor efectuate în iunie, respectiv decembrie 2015.

Clădirea "C" este închiriată aproape în totalitate de companii precum General Motors, Orange, Capgemini, Tradeshift, ABB, Legrand şi Merck şi are o suprafaţă totală de 16.300 mp.

Globalworth a anunţat la sfârşitul lunii iulie admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor corporative emise în iunie de companie, cu o valoare totală de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria pieţei de capital româneşti.

De la momentul înfiinţării companiei Globalworth, în februarie 2013, investiţiile derulate au ajuns la circa 814 milioane euro, dintre care 244 milioane euro au fost cheltuiţi pe finalizarea achiziţiei a patru clădiri de birouri clasa “A” în Bucureşti.

În prezent, compania deţine un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth a fost de acord în decembrie 2016 să vândă către Growthpoint o participaţie de 26,9%, care va fi plătită până la 31 decembrie 2017.

Fondul de investiţii sud-african Growthpoint Properties va deveni acţionar principal al companiei de investiţii Globalworth până pe 31 decembrie 2017, prin cumpărarea unui pachet de acţiuni de 26,9% în cadrul fondului imobiliar cu afaceri extinse în România, pentru 186,4 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.