Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, a anunţat, miercuri, că estimează un avans de 30% a afacerilor în acest an, până la 42 milioane euro, şi vizează o creştere de aproximativ 30% a numărului de angajaţi, până la 400.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro, în creştere cu peste 85% faţă de 2017. Pentru anul în curs, compania mizează pe un avans de aproximativ 30%, până la o cifră de afaceri de circa 42 de milioane de euro.

”Vedem 2019 ca pe un an de construcţie pentru anii următori. Planul este să consolidăm şi să extindem verticalele tradiţionale, de Building Technology şi Security, în funcţie de potenţialul de absorbţie şi de proiectele existente în piaţă. Pe segmentele IoT şi centre de operaţiuni vom continua dezvoltarea de produse / modele operaţionale pe o piaţă în formare şi pentru clienţii care îşi doresc să investească acum în soluţii de centralizare şi eficientizare a operaţiunilor, pentru a putea fi mai competitivi mâine, pe o piaţă din ce în ce mai concurenţială şi exigentă”, a spus fondatorul şi directorul general al Global Technical Group, Fadi Rida.

Planurile grupului pentru acest an vizează o creştere de aproximativ 30% la nivel de personal. Astfel, pentru anul în curs, compania are în plan creşterea echipei cu 100 de salariaţi, până la aproximativ 400 de angajaţi. Compania caută angajaţi pentru toate cele 4 segmente de business: building technologies, security, software şi centre de operaţiuni.

”Creşterea cifrei de afaceri a Global Technical Group estimată pentru anul acesta va fi generată atât de evoluţia organică, cât şi de achiziţii. Compania este interesată de achiziţia de firme mai mici care să completeze prezenţa la nivel teritorial pe piaţa din Româna şi care să dezvolte toate segmentele de business ale grupului”, se arată în comunicat.

Rida spune că grupul este interesat de achiziţia de companii mai mici, care să completeze prezenţa teritorială şi să vină ca o prelungire a business-ului.

”Ca tipuri de companii suntem interesaţi de birouri de proiectare, companii de engineering, companii de dispecerizare cu mulţi clienţi şi puncte monitorizate, pe care să le integrăm foarte bine cu segmentele noastre de business,precum instalaţii şi construcţii, mentenanţă sau dispecerizare, de exemplu”, mai spune Fadi Rida.

El a menţionat că, la nivel teritorial, urmăreşte consolidarea poziţiei companiei în marile oraşe, având, cu precădere, un interes de extindere în partea de nord a ţării.

”Cât priveşte business-ul din afara României, Global Technical Group vizează extinderea în Europa de Vest şi în Orientul Mijlociu, precum şi consolidarea poziţiei în Serbia şi Bulgaria, unde grupul este prezentde anul trecut. În 2018, afacerile companiei desfăşurate în afara României, în zona CEE, au generat peste 25% din venituri, ţinta fiind ca în 2020, până la 40% din venituri să provină de pe pieţele externe”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.