Două supermarketuri din Giurgiu au fost amendate cu 55.000 de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor pentru mai multe nereguli, printre care legume şi fructe stricate, vitrine frigorifice, cuptoare şi tăvi murdare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu a transmis miercuri, printr-un omunicat de presă, că a verificat supermarketul Supeco Investment SRL.
 
Echipele de control au descoperit mai multe nereguli printre care: comercializarea unor legume şi fructe cu caracteristici organoleptice neconforme; comercializarea de peşte congelat cu glazură de gheaţă în exces; comercializarea unor produse alimentare cu caracteristici organoleptice neconforme; comercializarea unor produse alimentare cu ambalaje deteriorate; folosirea unor vitrine frigorifice fără termometru pentru monitorizarea temperaturii; comercializarea unor produse alimentare fără a avea preţul afişat. 
Au fost date amenzi în valoare de 35.000 de lei şi a fost decisă retragerea definitivă de la comercializare a produselor neconforme. 
 
De asemenea, a mai fost verificat şi supermarketul Lidl Discount SRL Giurgiu. Comisarii CJPC au constatat mai multe abateri, printre care: folosirea unor vitrine şi camere frigorifice neigienizate, folosirea unui depozit cu pereţi neigienizaţi;  utilizarea unor cărucioare marfă neigienizate;  existenţa unor plăci de gresie sparte la intrarea în magazin; comercializarea unor legume şi fructe cu caracteristici organoleptice neconforme.
 
Alte nereguli au fost: nerespectarea temperaturii de depozitare pentru unele produse alimentare; nerespectarea gramajului indicat pe etichetă pentru unele produse alimentare; neconcordanţe între cantitatea netă declarată, comparativ cu cea determinată, a unor produse; condiţii igienico-sanitare precare, în zona de patiserie: paviment şi tavan neigienizate; folosirea unor cuptoare şi tăvi cu strat gros de arsură, neigienizate. 
 
Au fost date două amenzi în valoare de 20.000 de lei şi va fi făcută o propunere de închidere a unităţii pe o durată de cel mult şase luni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.