Gigantul britanic de telecomunicaţii BT Group a anunţat joi că îşi va reduce forţa de muncă cu 40.000-55.000 între 2028 şi 2030, pe măsură ce va adopta inteligenţa artificială şi fibra optică, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Disponibilizările, care vor include atât angajaţi direcţi BT, cât şi lucrători terţi, vor marca o reducere cu 31-42% a personalului companiei.

”Continuând să construim şi să ne conectăm în forţă, să digitalizăm modul în care lucrăm şi să ne simplificăm structura, până la sfârşitul anilor 2020 BT Group se va baza pe o forţă de muncă mult mai mică şi pe o bază de costuri semnificativ redusă.

Noul grup BT va fi o afacere mai suplă, cu un viitor mai luminos”, a declarat directorul general al BT, Philip Jansen, într-un comunicat.

Ultima reducere a forţei de muncă la scară largă a fost anunţată de BT în 2018 şi a inclus desfiinţarea a 13.000 de posturi într-o perioadă de trei ani.

Grupul nu este singurul din sectorul britanic de telecomunicaţii care efectuează disponibilizări – Vodafone a declarat marţi că va reduce 11.000 de locuri de muncă în trei ani, prognozând o scădere a fluxului de numerar liber.

Anunţul vine exact în momentul în care BT Group a raportat joi dimineaţa o creştere de 5%, la 7,9 miliarde de lire sterline (9,8 miliarde de dolari), a profitului de bază ajustat în anul fiscal încheiat în martie, invocând creşterea diviziei Openreach şi a consumatorilor, care a compensat o scădere a performanţei de întreprindere.

Profitul înainte de impozitare a atins 1,73 miliarde de lire sterline, în scădere cu 12% din cauza deprecierii mai mari din construcţiile de reţea şi elemente specifice, despre care nu au fost dezvăluite detalii suplimentare.

Compania se aşteaptă la o creştere a EBITDA pro forma (câştigurile înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) în 2024, împreună cu cheltuieli de capital de la 5 miliarde lire sterline până la 5,1 miliarde lire sterline.

Grupul anticipează căva fi ”un beneficiar semnificativ al schemei de cheltuieli complete a guvernului Regatului Unit” în perioada exerciţiului financiar 2024-2026 şi nu va plăti nicio taxă în numerar din Regatul Unit în următorii trei ani.

Acţiunile BT au scăzut joi cu până la 6,31%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.