Gicu Iorga, actual secretar general în Ministerul Energiei şi fost şef al Vămii Giurgiu, a fost numit în funcţia de membru provizoriu în consiliul de administraţie al Electrica (simbol bursier EL) până la 30 aprilie 2018, potrivit unui raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta o înlocuieşte pe Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei în guvernul Cioloş, care a fost numită recent membru al directoratului transportatorului naţional de energie Transelectrica.

”Ca urmare a renunţării Corinei Popescu la calitatea sa de membru al consiliului de administraţie al Electrica (...) consiliul de administraţie îl numeşte pe Gicu Iorga, cetăţean român, în calitate de membru provizoriu al consiliului de administraţie, începând cu data de 1 mai 2017 şi până la data de 30 aprilie 2018 sau până la data următoarei şedinţe a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Electrica, oricare dintre aceste date intervine prima”, arată raportul companiei.

Surse oficiale au declarat pentru News.ro că Gicu Iorga urmează apoi să fie propus pentru postul de preşedinte al consiliului de administraţie al Electrica.

Gicu Iorga este fost şef al Vămii din Giurgiu şi fost consilier al prefectului de Giurgiu, Noruţ Stănişteanu.

Grupul Electrica are 3,67 milioane de clienţi şi a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate în 2016, în creştere cu 2,6% faţă de 2015.

În urma listării companiei la bursă, în 2014, statul nu mai este acţionar majoritar, iar în consiliul de administraţie mai deţine doar trei din şapte locuri. Totuşi, statul, prin Ministerul Energiei, rămâne cel mai mare acţionar, cu o deţinere de 48,78%.

Electrica are o valoare de piaţă de 4,91 miliarde lei (1,09 miliarde euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.