Ghidul „Smart City pentru România” a fost lansat, vineri, la Alba Iulia, de către ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Delia Popescu, care a susţinut că acesta este un instrument de evaluare a comunităţilor şi un set de bune practici internaţionale, soluţii şi tehnologii inteligente care, aplicate la nivel local şi regional, pot transforma comunităţile în oraşe inteligente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Delia Popescu a explicat în conferinţa de lansare că un oraş inteligent înseamnă un oraş care creează oportunităţi egale pentru toţi, precizând că tehnologia nu este un lux, ci, dimpotrivă, s-a dovedit că ne simplifică existenţa şi o face mai puţin costisitoare în multe aspecte.

„Smart şi tehnologizat înseamnă mai educat, mai sănătos, mai puţin costisitor, mai implicat în tot ceea ce înseamnă procesul de administraţie publică, mai multe oportunităţi pentru mediul de afaceri şi cetăţean, beneficii care se traduc prin îmbunătăţirea calităţi vieţi, o interacţiune mai uşoară şi prietenoasă a oameni cu oraşul, cu mediul, cu semenii şi orientat către un viitor susţinut de tehnologii inteligente integrate. Smart city este mai degrabă un proces continuu care se va desfăşura pentru cetăţean şi împreună cu acesta şi care îşi propune să transforme fiecare oraş într-o comunitate cu un nivel de trai cât mai ridicat din toate punctele de vedere” a spus Delia Popescu.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Ministrul Comunicaţiilor a adăugat că acest concept de smart city merge dincolo de relaţionarea dintre cetăţeni şi furnizorii de servicii publice şi oferă instrumentele necesare ce încurajează cetăţenii să fie mai activi şi mai participativi în viaţa comunităţii.

„Smart city este un concept foarte dinamic, un proces de transformare continuă prin inovare tehnologică, urbanistică şi managerială(…) Smart city poate fi descris ca fiind o comunitate dotată cu următoarele atribute: clădiri inteligente, mobilitate inteligentă, infrastructură inteligentă, tehnologie inteligentă, energie inteligentă, cetăţeni inteligenţi, educaţie inteligentă”, a conchis ministrul Comunicaţiilor.

Ghidul Smart City pentru România este, potrivit Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, un instrument de evaluare a comunităţilor şi un compendiu de bune practici internaţionale, soluţii şi tehnologii inteligente care, aplicate la nivel local şi regional, pot transforma comunităţile în oraşe inteligente, cu acces liber la produse şi servicii de calitate, cu sisteme de sănătate şi educaţie moderne şi cu administraţii publice transparente, care să guverneze împreună cu cetăţeanul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.